poniedziałek, 6 marca 2017

Het Nieuws - première


Het Nieuws


Dit is een nieuw deel van onze blog: Het Nieuws. In deze serie presenteren wij wekelijks een paar recente thema's uit Nederland (en misschien België). Als je geen tijd hebt om elke dag De Volkskrant of De Telegraaf te lezen dit is een oplossing voor je. Amuseer je en mis het volgende verslag niet!


Digitale verkiezingen


De Minister van Binnenlandse Zaken besloot dat tijdens de Tweede Kamerverkiezingen stemsoftware gebruikt zal worden. Er waren veel twijfels of zulke software veilig genoeg was (het was eigenlijk heel gevaarlijk). Uiteindelijk bleek het dat digitaal stemmen zekerder zal zijn dan de vorige manier van stemmen tellen. Mensen maken fouten bij tellen en niemand kan zo snel en precies rekenen als een computer. Vroeger, na handmatig tellen werden de resultaten op USB-sticks bewaard in elk stembureau. Die gingen naar de gemeente dan naar kieskringen en dan naar de centrale Kiesraad. Nu zal dit proces eenvoudiger zijn.

http://www.volkskrant.nl/binnenland/plasterk-draait-toch-stemsoftware-bij-verkiezingen~a4469819/

Smartify – wat is dit?


Welkom in de wereld van de toekomst. Nu hoeft je niet meer naar de bordjes met informatie in Rijksmuseum kijken. Waarom? Omdat Smartify alle kunstwerken voor je zal herkennen. Scan een schilderij met je mobieltje en lees alles wat je wilt over zijn auteur en geschiedenis. Handig, toch?

http://www.parool.nl/kunst-en-media/smartify-herkent-alle-schilderijen-in-het-rijksmuseum~a4469918/

Duif record


Hoeveel zou je voor een duif willen betalen? Niet veel, hé? Een Zuid-Afrikaan man heeft de topduif Golden Prince voor 350 000 euro gekocht. De eigenaar van de duif woont in Welvegem in België en het bedrag is het hoogst ooit. Het lijkt erop dat de duivensport nog populair is.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/27734237/__360.000_voor_duif_bij_veiling__.html

Contracompositie VII terug naar Nederland


Museum de Lakenhal in Leiden kocht een schilderij van Theo van Doesburg op een veiling in Londen. Het schilderij kostte 1.9 miljoen euro en is een voorbeeld van De Stijl. Het museum is nu verbouwd dus moeten wij tot 2019 wachten om "Contracompositie VII" te bewonderen.

http://www.volkskrant.nl/beeldende-kunst/museum-de-lakenhal-bemachtigt-topstuk-van-de-stijl-voorman-theo-van-doesburg~a4469320/

Verstappen terug op een circuit


De voorbereiding voor het nieuwe Formule 1 seizoen is al begonnen en alles lijkt goed te zijn voor Max Verstappen. Zijn nieuwe auto van Red Bull, de RB13 werkt zonder gebreken. Het begin van seizoen is gepland op 27 maart in Australië.



http://www.volkskrant.nl/sport/max-verstappen-rijdt-ruim-400-kilometer-in-nieuwe-auto-op-testdag~a4468256/




Geschreven door Bartłomiej Serek
Geredigeerd door Bas van der Ham

Wat find jij ervan?
Laat me weten in de commentaren :)





1 komentarz: