wtorek, 28 marca 2017

Het Nieuws 28.03.17

Het Nieuws

28.03.17


Nieuwe inwoner in de dierentuin in Amersfoort

Olifant Indra kreeg op zaterdagavond een kindje. Het gaat alles goed met het olifantje die al drinkt en loopt tussen de poten van zijn moeder. Het is nog niet bekend of het jong een man of vrouw is dus we moeten steeds wachten op de naam van het olifantje. Hier kunnen jullie het filmpje uit de dierentuin bekijken:

http://www.telegraaf.nl/binnenland/27878385/__Amersfoort__olifantje_geboren__.html

Earth Hour in Nederland

De lichten gingen een uur lang uit in de heel Nederland op zaterdagavond. Dat was een internationaal evenement om meer aandacht naar de klimaatverandering te trekken . Dat uur zonder licht was gevierd onder anderen in Groningen, Utrecht, Amsterdam en Den Haag. 

http://www.telegraaf.nl/binnenland/27877974/__NL_donker_voor_Earth_Hour__.html

Geen contant geld meer in de Amsterdamse bussen

Vanaf zondag kan je niet meer contant betalen in Amsterdamse bussen en later dit jaar zal het ook in de trams gelden. Deze beslissing werd gemaakt omdat er zes incidenten in drie maanden tijd hebben plaatsgevonden waaarbij de busbestuurders bedriegd werden door overvallers. Nu als je een kaartje bij de bestuurder wilt kopen, mag je alleen pinnen.

http://www.parool.nl/amsterdam/alleen-nog-pinnen-in-amsterdamse-bus~a4479166/

Estadi Johan Cryuff

F.C. Barcelona zal een nieuw jeugdstadion naar Johan Cryuff noemen. Op die manier wil het bestuur van de Catalaanse club eerbied voor de legendarische speler tonen. Die beslissing werd bekendgemaakt op 24 maart, precies één jaar na het overlijden van Cryuff.  Er zullen ook een plein en een straat in Barcelona vernoemd worden ter ere van de voetbaler.

http://www.parool.nl/sport/barcelona-vernoemt-jeugdstadion-naar-cruijff~a4479118/

Voetbalramp

Op zaterdagavond speelde het Nederlands elftal tegen Bulgarije in de Wereld Kampioenschapeliminaties. De hele Nederland bekeek hoe Oranjes met 2-0 verloor en verlaagde hun kansen om in 2018 in Rusland te spelen. De bondscoach Danny Blind werd ontslagen op maandag na de wedstrijd.

https://sportnieuws.nl/voetbal/buitenland/wk-ver-weg-oranje-nederlaag-bulgarije-positie-blind-discussie-video/

Geschreven door: Bartłomiej Serek
Geredigeerd door: 3BA

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz